Omgeving / Big Five

 • De camping ligt, omzoomd door een brede groene boomwal, in de beschutte natuur van het kenmerkende coulissenlandschap, waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen, varen en vissen.
 • In de buurt van de camping vinden zich de Big Five:
  1. De Waddenzee Unesco Werelderfgoed
  2. Nationaal Park Lauwersmeer
  3. Elfstedenstad en parel Dokkum
  4. Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden (Camping ligt hierin)
  5. Nationaal Park De Alde Feanen
 • http://www.eropuitinfriesland.nl/wadden
 • De gemeente Dantumadiel en omliggende gemeenten beschikken over een uitgebreid netwerk van mooie wandel- en fietspaden c.q. knooppuntenroutes veelal omgeven door de bekende fraaie groene boomwallen in het kleinschalige landschap.
 • De camping ligt vlakbij De Zwemmer met daarlangs een mooi wandel-/fietspad met een uitgestrekt natuurgebied en een recent gecreëerd plas-/drasgebied.
 • Ook op fietsafstand van de camping laat openluchtmuseum De Sukerei het leven, wonen en werken zien rond 1900 in de Noordelijke Friese Wouden.

http://www.desukerei.nl

 • Het laatste weekend van juli zijn er de landelijke en zeer bekende Paardendagen in Damwâld/Driesum/Wâlterswâld die duizenden bezoekers trekt. Meer dan 150 aanspanningen en honderden pony’s nemen deel aan het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon. Een unieke menwedstrijd waar fraai aangeklede hindernissen in deze 3 dorpen, gelegen in de mooie Friese wouden, de basis vormen voor het Kampioenschap.

htttp://www.paardendagen.nl

 • De Schierstins in Veenwouden is een versterkte woontoren uit veertiende eeuw, de enige in Friesland, die het bezoeken de moeite waard is. Hier worden veel exposities en lezingen gehouden.

http://www.schierstins.nl

 • Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in Damwâld of De Westereen (Zwaagwesteinde), op 3 kilometer afstand. In het (winkel)centrum bevinden zich onder andere supermarkten, een bakker, groenteboer en een slager.
 • De pittoreske (Elfsteden) stad Dokkum ligt op 6 kilometer afstand van de camping. Het kenmerkt zich door de diverse  grachten,  kerken, molens en leuke doorkijkjes. Zeker de moeite waard om even een rondje te maken over het bolwerk van de stad of een bezoek te brengen aan het museum Dokkum in het Admiraliteitshuis. Een bezoek aan de Bonifatiuskapel is ook zeer aan te bevelen. Daarnaast heeft Dokkum een kenmerkend eigen winkelbestand. Gratis parkeren in de stad tot 11.00. Buiten de bolwerken en op koopzondagen altijd gratis parkeren.

http://www.dokkum.nl

 • Een bezoek brengen aan één van de waddeneilanden is erg leuk voor een dagje uit. De boot naar Ameland vertrekt vanuit Holwerd (14 km) en de boot naar Schiermonnikoog vanuit Lauwersoog (21 km). Ook is het mogelijk vanuit Oostmahorn naar Schiermonnikoog te varen.
 • Voor kinderen zijn er in de omgeving veel leuke dingen te doen. Eeltjemeer vlak naast Rinsumageest (4 km) heeft een mooi waterrecreatiegebied. Verder is er de kinderboerderij en het subtropisch zwembad Tolhuisbad, deze bevinden zich in  Dokkum. Ook zijn Speelpark Sanjesfertier in de Westereen (3,7 km) of dierenpark Aqua Zoo in Leeuwarden (18 km) gegarandeerd succes voor een leuk dagje uit.