Evenementen

-Woensdag 21 t/m Zondag 25 Juni stadsfeesten Dokkum. Denk hierbij aan diverse optredens van verschillende acts, een verklede kinderoptocht, sportieve activiteiten en sociale bijeenkomsten. Kortom: het is een feest voor iedereen.

-Zaterdag 24 Juni 10.00 – 16.00 Twirre streekmarkt Dokkum. Het delen van kennis over het productieproces en de herkomst van producten staat hierbij voorop. Marktkraam houders vertellen je over hun kazen, bieren, vis, honing, zuivel ed. Ze verkopen ook op deze gezellige kleinschalige streekmarkt.

-2 July Koopzondag Dokkum vanaf 13.00

Vrijdag, Zaterdag, Zondag 7, 8 en 9 Juli Dokkum beach. Op het parkeerterrein bij Brouwerij Dockum de zevende editie van Dokkum Beach gehouden. Het parkeerterrein naast de Albert Heijn wordt door de organisatie omgetoverd tot een zomers zandstrand met volleybalwedstrijdarena’s, tenten, strandvlaggen, beachbars en een heuse hamburgertent.

-Zaterdag 22 July 13.00-18.00 Atelier Dokkum. De beleefmarkt vindt plaats op onder andere de Markt, Bargemerk en Hoogstraat. De kunstvormen die worden beoefend zijn zeer gevarieerd: schilderijen, sieraden, textiel, houtwerk, keramiek, tekeningen, fotografie, quilten, tassen maken, wad schilderen, glas-in-lood en nog veel meer.

-Woensdag 26 t/m Zondag 30 July Joure. 36e Friese ballonfeest. Het grootste lucht ballonfestival van Nederland met een boordevol programma.

-Zaterdag 29 July 10.00-16.00 Twirre streekmarkt Dokkum. Het delen van kennis over het productieproces en de herkomst van producten staan hierbij voorop. Marktkraamhouders vertellen je met enthousiasme over hun kazen, bieren, vis, honing, aardappelen, zuivel en vlees en nog veel meer die zij verkopen op deze gezellige, kleinschalige en sfeervol ingerichte streekmarkt.

-Zaterdag en Zondag 29 en 30 July 11.00-17.00 uur Kleintje kleinkunst en route Dokkum. Een prikkelarme “Beleeftuin” in de tuin van het Museum Dokkum, waar bezoekers lekker bezig kunnen gaan kleien. Bij de molen Zeldenrust is er een aantal keren per dag een korte voorstelling te zien, waarin keramiek natuurlijk een hoofdrol speelt. Pottenbakkerij Grûn en het atelier van Hidde Idzinga zijn speciaal in dit weekend geopend en kunnen worden bezocht.

Paardendagen Driesum/Walterswald (Daar bent u nu!) www.paardendagen.nl

DONDERDAG 27 JULI
16.00 Verkenning hindernissen door de deelnemers
20.00 Officiële opening Paardendagen 2023
Door burgemeester Agricola van de gemeente Dantumadiel
Aansluitend briefing deelnemers in de VIP tent
21.00 Nacht van de Paardendagen
Toegang feesttent en terras donderdagavond € 10,00 per persoon

VRIJDAG 28 JULI
10.00 Start Paardenmarathon (150 aanspanningen)
12.00 Foodtruckfestival op het evenemententerrein
18.00 Barrelrace
19.30 Stoelendans te paard
21.00 Huldiging Kampioenen Paardenmarathon 2023
Na afloop muziek in de feesttent en op het Paardendagenterras
Toegang feesttent en terras vrijdagavond € 10,00 per persoon

De Paardenmarathon, wedstrijden en huldiging op vrijdag zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

ZATERDAG 29 JULI 9.00 DE BOERENDAG

Foodtruckfestival
• NK Hoefsmeden
• Minimarathon
• Boerenmarkt en oude ambachten
• Rundveekeuring Noord-Friesland
• PKV Frisia Dokkum e.o. “Zomertentoonstelling”
• Oldtimers
• Kinderplein met heel veel attracties
• en vele andere activiteiten en muziek

21.00 Paardendagenterras en feesttent

DAGKAARTEN BOERENDAG
De prijs voor een dagkaart in de voorverkoop zijn als volgt:
–  0 t/m 11 jaar: GRATIS
– 12 jaar en ouder: € 7,50 (bij de ingang € 10,00)
De dagkaart is voor de gehele Boerendag inclusief de feesttent.
Er wordt tijdens de gehele dag gewerkt met polsbandjes.
Voorverkoopadressen:– Zuivelhandel Groenewoud, SRV De Rijdende Winkel
– Primera van der Weg, Winkelcentrum Damwâld 

-Vrijdag 4 Augustus 10.00-21.00 Jaarmarkt Dokkum. De jaarmarkt wordt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Dokkum van 10:00 tot 21:00 uur. De historische binnenstad is de hele dag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Onderweg kun je slenteren langs allerlei kraampjes die ieder wat anders te bieden hebben.

-Vrijdag 4 t/m Donderdag 10 Augustus de Sneekweek te Sneek. Op vrijdagavond start de Sneekweek met de traditionele Vlootschouw Sneek. Van zaterdag t/m donderdag zijn de Sneekweek zeilwedstrijden op het Sneekermeer en zijn er in het centrum muziekpleinen en heel veel (muziek)activiteiten en vele festiviteiten voor jong en oud. 

6 Augustus 13.00-17.00 Koopzondag Dokkum.

-Donderdag, Vrijdag en Zaterdag 7, 8, 9 en 10 september Admiraliteitsdagen Dokkum. De Admiraliteitsdagen zijn een jaarlijks terugkerend maritiem evenement dat plaatsvindt in Dokkum. Het evenement is vernoemd naar de Admiraliteit van Friesland en Groningen, die hier vroeger gevestigd was. Tijdens de Admiraliteitsdagen worden de wateren rondom Dokkum gevuld met prachtige tallships, historische schepen en moderne boten. Bezoekers kunnen genieten van spectaculaire nautische shows, live muziek, culinaire lekkernijen, braderieën en tal van andere activiteiten. Het is een feestelijke en bruisende gelegenheid waarbij de rijke maritieme geschiedenis van Dokkum tot leven komt. www.admiraliteitsdagen.nl

-Zondag 17 September 8.00-16.00 kald kletske tour Dokkum. Vooraf nog even een espresso uit de koffiebakfiets voor de broodnodige legale doping en tussendoor liggen de snacks voor de fietsers klaar. Na afloop worden ze ontvangen met een Kâld Kletske op het sfeervolle terras van Brouwerij Dockum waar de live muziek al speelt. Met een burger of een pizza erbij is het compleet en kunnen de sterke verhalen beginnen.

-1 Oktober koopzondag Dokkum 13.00-17.00

Uit Agenda 2023 rondom onze camping, voor meer leuke uitjes/bezienswaardigehden/acticiteiten: www.friesland.nl www.dokkum.nl www.eropuitinfriesland.nl www.campingdezandhorst.nl

http://www.dantumadiel.nl

http://www.dokkum.nl

http://www.paardendagen.nl

http://www.admiraliteitsdagen.nl

http://www.friesland.nl

Alles over Noordoost Friesland voor toeristen