Evenementen

-De paardendagen op 27/28/29 July 2023 Driezum – Wâlterswâld, “Hét mooiste evenement van Fryslân” genoemd en trekt elk jaar duizenden bezoekers naar de Friese Wouden.

Traditiegetrouw starten we op donderdag met de hindernisverkenning voor de deelnemers aan de Paardenmarathon. 

Op vrijdag komen er 150 aanspanningen plus honderden pony’s en paarden uit binnen-en buitenland aan de start om deel te nemen aan het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon. Een unieke menwedstrijd waar 11 fantastische aangeklede hindernissen in de dorpen Driezum, Wâlterswâld en Damwâld de basis vormen voor het Kampioenschap. 

Op zaterdag  is traditie getrouw de Boerendag te Wâlterswâld.  Jaarlijks worden de Rundveekeuring van Noord-Friesland, de provinciale Geitenkeuring van Fryslân, het Open Frysk Kampioenschap ”Friese Stabij en Wetterhoun” en de zomershow van PKV Frisia in Wâlterswâld gehouden. De Boerenmarkt, het Kinderplein, oude ambachten, demo´s, schaapscheren, roofvogels, oldtimers, theater, muziek, de Lekkernijstraat en met een diversiteit van stands en Paardenkrachten op het terrein zijn de Paardendagen een festijn voor groot & klein. 

-De admiraliteitsdagen vinden plaats op 7, 8, 9 en 10 september 2023 in Dokkum.

Dokkum had vroeger een open verbinding met de Waddenzee en was daardoor een belangrijke handelsstad. De allereerste Admiraliteit van Friesland werd in 1598 in Dokkum gevestigd en werd daarmee de eerste Friese Admiraliteitsstad. De admiraliteit zorgde voor de beveiliging van de scheepsvaart en de bescherming van kust van de provincies Friesland en Groningen in oorlogstijd.

Ieder jaar vieren en herdenken we dit mooie stukje Dokkumer geschiedenis tijdens de Admiraliteitsdagen die altijd in september wordt georganiseerd. In de loop der jaren is de Admiraliteitsdagen uitgegroeid tot één van de meest aansprekende en toonaangevende evenementen van Friesland waar meer dan 60.000 bezoekers op afkomen.

Gedurende de dagen worden talloze activiteiten en theatervoorstellingen georganiseerd en vinden er op diverse podia verspreid over de stad muziekoptredens plaats van landelijk en regionaal bekende artiesten. Het Foodtruckfestival maakte vorig jaar voor het eerst onderdeel uit van het evenement en komt dit jaar zeker weer terug. De Admiraliteitsdagen kenmerkt zich door het historische en maritieme karakter en speelt zich af tegen het decor van de oude historische binnenstad van Dokkum.

Op onderstaande websites kunt u ook kijken voor meer informatie: leuke uitjes/activiteiten /bezienswaardigheden.

http://www.dantumadiel.nl

http://www.dokkum.nl

http://www.paardendagen.nl

http://www.admiraliteitsdagen.nl

http://www.friesland.nl

Alles over Noordoost Friesland voor toeristen